Venetië is getroffen door een verschrikkelijke watersnoodramp die enorme schade heeft veroorzaakt aan gebouwen en kunstwerken. De Poorters van Venetië, de Italiaanse ambassade en de Stichting Nederlands Venetië Comité hebben de actie Red Venetië opgestart met als doel geld in te zamelen voor herstel van de schade door deze watersnoodramp. Je kunt helpen met een donatie of door je in te schrijven voor de actiedagen hieronder. Het ingezamelde geld wordt beheerd door de Poorters van Venetië, die zich al decennia inzetten voor Venetië. De Poorters zijn een culturele ANBI, wat betekent dat je je donatie van inkomsten- of vennootschapsbelasting kunt aftrekken. In opdracht van de Poorters worden de restauraties uitgevoerd door Italiaanse restauratoren die tot de beste in de wereld behoren.

Of maak een donatie direct over naar:

NL81 INGB 0003 9565 50
ten name van De Poorters van Venetië
onder vermelding van ‘Donatie Red Venetië’

 

Actiedag 17 januari, 15:00-21:00 uur
Italiaans Cultureel Instituut, Keizersgracht 564, Amsterdam

De actiedag op vrijdag 17 januari werd georganiseerd door de Poorters van Venetië en de Stichting Nederlands Venetië Comité in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam.

 

Actiedag 31 januari, 19:00-21:00 uur
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam

De actiedag op vrijdag 31 Januari 2020 wordt georganiseerd door de Italiaanse ambassade in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Daar ben je getuige van een zeer bijzonder concert: blokfluitiste Inês d’Avena en clavecinist Claudio Ribeiro spelen muziek die tot op heden verborgen was in Venetiaanse archieven en die door het duo aan de vergetelheid is ontrukt. Het klapstuk is een sonate voor blokfluit en clavecimbel die kan worden toegeschreven aan Antonio Vivaldi. Deze prachtige muziek is reeds te beluisteren op hun cd Anonimo Venexian.  Voor deze actiedag is de entree gratis, maar het verzoek is om een donatie van een bedrag naar keuze te doen. Aanmelding is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal stoelen. Inschrijving is aanbevolen vanwege een beperkt aantal stoelen. De entree voor deze actiedag is gratis, maar donaties zijn welkom.